Kjøpe gull på nett

ludvig
14.05.2021
83 Visninger
Kjøpe gull på nett

Gullsmykker er en verdifull og omtenksom gave. Skal du gi konfirmanten, bursdagsbarnet, dåpsbarnet eller kanskje deg selv en ekstra fin gave i år? Da vil et gullsmykke være et tidløst valg. Du kan velge mellom ringer, halskjeder, armbånd og til og med klokker.

Det mest vanlige er naturligvis å dra til din lokale gullsmed, men dersom du ser litt lengre og leter på nett, finner du et langt bredere og større utvalg. Noen gullsmeder har egne nettbutikker, i tillegg til fysiske butikker, mens noen opererer kun på nett.

Du kan finne gode tilbud og det er mulig å designe sine egne smykker for en ekstra unik og spesiell gaver. Vi gir deg alt du trenger å vite om gullsmykker og hvordan du kan finne ut om smykket er ekte vare eller ikke.

Hvorfor kjøpe gull i gave?

Gull har en tidløs kvalitet. Glansen og de vakre utformede smykkene, skaper en gave som vil bli elsket og brukt for alltid. Gullsmykker kan brukes av både damer og herrer, barn og tenåringer. Mange gullsmeder designer og produserer sine egne smykker, både i fysisk butikk og på nett.

Dette er den ultimate gaven som aldri går av moten, og som vil fortsette å stige i verdi etter hvert som årene går. Men for at smykket skal vare livet ut, må du også stelle dem og gi ekstra kjærlighet. Hvis du gir bort gull i gave, kan det være lurt å gi mottakeren en liten innføring i hvordan de vedlikeholder smykket.

gull gave

Gull som gave setter de aller fleste pris på!

Vask og vedlikehold av gull

Gull i seg selv krever ikke mye vedlikehold, men et gullsmykke blir gjerne brukt daglig. Det er naturlig at svette, skitt, sminke og kremer setter seg fast på smykket, noe som kan gjøre gullet mer matt og mørkere. Det er heldigvis enkelt å rengjøre smykket, så lenge du bruker riktig teknikk.

For å rense gullsmykker, trenger du kun litt såpevann og noen dråper salmiakk. Kok gjerne opp litt vann for å være sikker på at vannet ikke består av for mye kalk og andre rester. Deretter må det avkjøle seg til en lunken temperatur, før du tilsetter litt Zalo. Bruk gjerne noen dråper salmiakk i vannet.

Legg smykket i såpevannet, dette vil løse mye skitten som har festet seg på smykket. Hvis smykket har blitt utsatt for ekstra mye, kan du bruke en myk børste til å forsiktig skrubbe bort skitten. Her er en myk tannbørste et godt alternativ.

For rent gull kan du bruke en myk bomullsklut eller en hårføner for å tørke smykket etter vask. Sørg for at du skyller det først i rennende vann, slik at ikke såperester henger igjen. Hårføneren sørger for at det ikke skapes skjolder og vannflekker på smykket.

Slik vasker du gull hjemme

Kjøp gull trygt på nett

Dersom du skal handle gull på nett, gjør du lurt i å forholde deg til norske nettbutikker, det er som med de nye casinoene. Da er du sikret at gullet er ekte, og at det møter de europeiske standardene. I andre land regnes nemlig en lavere karat for gull, enn det vi tillater i Norge.

Stemplingen vil også være annerledes i utlandet enn i Norge. Her til lands bruker vi promille for å regne gullprosent, og 585 (14 karat) og 750 (18 karat) er de mest vanlige stemplene. I andre land kan du kjøpe en lavere karat, men ingenting under 14k blir regnet som ekte gull i Europa.

Bruk tid og let deg frem til å forskjellige forhandlere. Det finnes ingen grenser for hvilke utforminger og design gullsmykker har. Hvis du ønsker at gaven skal være tidløs, gjelder det å gå for de klassiske utformingene.

Valg av metall.

Vi har flere typer gull i Norge. Ved hjelp av legering kan du også finne hvitt gull og roségull, dersom du ønsker en annen fargenyanse enn tradisjonelt gult gull. Hvitt gull krever noe mer vedlikehold, da det påføres et rhoderings belegg under produksjon. Det er dette som skaper den hvite fargen.

Hvitt gull bør gå gjennom rhodinering én gang i året, mens roségull og vanlige gult gull ikke krever mer enn typisk vask, vedlikehold og årlige kontroller. For mindre barn og tenåringer kan roségull være et godt alternativ.

Uansett hvilket gull du går for, og uansett hvilken anledning, kan du være trygg på at en gave i gull vil bli elsket og brukt i mange år fremover. Hvis du ikke finner et design i din lokale gullsmed, finnes det et hav av varianter og utforminger på nett – her er det bare kreativiteten som setter grenser.

 

 

Forfatter ludvig