Kjøpe gull i form av kryptovaulta tokens

sebastian
21.04.2022
104 Visninger
kryptovaulta tokens

Den åpenbare valget dersom man ønsker å investere i gull kan kanskje være å kjøpe fysisk gull fra en gullsmed eller lignende, men det finnes enklere måter. Kanskje den enkleste måten å kjøpe gull på er faktisk å ikke kjøpe fysisk gull i det hele tatt, men i stedet kjøpe for eksempel kryptovalutaen som kalles PAXG som gir det eierskap over gull uten at du trenger å tenke på at det er vanskelig å oppbevare og selge videre.

Hva er PAXG?

PAXG er den største (men ikke eneste) kryptovalutaen som er støttet av fysisk gull. 1 PAXG token representerer 1 troy ounce med ekte fysisk gull som er lagret i et hvelv i London. Dersom du eier PAXG tokens eier du også det underliggende gullet som holdes av Paxos Trust Company. Dersom du ønsker det kan du faktisk bytte inn dine PAXG tokens med det fysiske gullet.

En fordel med PAXG er at du enkelt kan sende en PAXG token fra Norge til din venn i for eksempel USA på sekunder, det kan man ikke med fysisk gull. Du trenger heller ikke bekymre deg for hvordan du skal oppbevare gullet, du holder det enkelt i din kryptolommebok.

Gebyrene er også mye lavere enn dersom du for eksempel skulle kjøpt fysisk gull eller en ETF som har gebyrer. De eneste gebyrene er 0.02% hver gang du sender dine tokens til en ny adresse, så dersom du ikke beveger dem frem og tilbake så koster det ingen ting. PAXG prisen blir som oftest listet i USD så du må kanskje veksle fra NOK til USD før du kan kjøpe PAXG, gjerne ved hjelp av for eksempel beste valutamegler Norge.

Hvilke andre gull baserte tokens finnes det?

Etter PAXG er den nest største gull baserte kryptovalutaen Tether Gold (XAUt) som er gitt ut av den samme utgiveren som har laget USDT som er den største kryptovalutaen knyttet til USD, for øyeblikket har USDT en marketsverdi på mer en 82 milliarder dollar. Dermed har Tether definitivt erfaring rundt dette fra før, selv om noen er skeptiske til Tether og deres USDT valuta.

Andre alternativer for å kjøpe gull på nett

Kryptovalutaer slik som PAXG kan være et spennende alternativ for folk som ønsker å kjøpe gull på nett. Men det finnes også mindre eksotiske måter å gjøre dette på. Et alternativ som minner litt er å kjøpe en gull basert ETF slik som for eksempel IAU, men heller ikke dette blir helt det samme som å faktisk ha fysisk gull man kan holde i hendene. Dersom man ønsker å kjøpe fysisk gull på nett så finnes det heldigvis flere alternativer for det også.

Forfatter sebastian