5 kilder som kan skaffe deg ekstra penger

sebastian
13.02.2023
97 Visninger

Innimellom har man bruk for litt ekstra penger, og da er det greit å vite om noen inntektskilder som kan tjene deg en ekstra slant i ny og ne. Disse kan man ha ved siden av annen jobb eller utdanning, for å supplere til inntekten man allerede har. Å få ekstra penger kan være en utfordring og det krever litt jobb, men det finnes mange måter å tjene mer på. Her er fem kilder du kan vurdere å utforske for å få ekstra penger

1.   Låne penger

Hvis man har akutt bruk for penger, så kan et alternativ være å låne penger. Dette er ikke en permanent inntektskilde da man må betale pengene tilbake igjen, men det kan hjelpe deg dersom du trenger penger akkurat nå. Det kan være hvis bilen er på verksted eller hvis du skal betale en annen stor utgift. Husk, lån penger kun dersom du har råd til å bemanne lånet i etterkant.

2.   Investere pengene dine

Investeringer kan være en god inntektskilde på lang sikt, og det kan lønne seg å investere pengene sine i sted for å bare ha de liggende på konto. Det finnes mye forskjellig du kan investere i, for eksempel gull, aksjer, bolig eller fond. Dette krever dog at du har startkapital for å begynne. Før du begynner å investere pengene dine så er det viktig at du undersøker hvordan det fungerer, og hva du ønsker å investere i.

3.   Jobb litt ekstra

Hvis du har muligheten til å jobbe mer, enten ved å ta på deg ekstra arbeid på ditt eksisterende jobb eller ved å jobbe ved siden kan dette være en enkel måte å få ekstra penger. Du kan for eksempel dra nytte av overtidsarbeid, søndagsjobb eller helligdager, som gjerne betaler litt mer.

4.   Selge ting du ikke trenger

De aller fleste av oss har ting liggende hjemme som de egentlig ikke trenger. De kan være gamle klær eller møbler man gjerne vil bytte ut. Dette er en god mulighet for å selge noe man har, slik at man kan tjene penger på det. Du kan selge tingene dine på nettsteder som eBay, Finn.no, eller Facebook Marketplace der kjøpere kan kontakte deg direkte. Du kan også selge de til bruktbutikker eller stå på et loppemarked og selge.

5.   Tjen penger på hobbyen din!

En hobby kan potensielt være en god inntektskilde. Dersom du har et spesielt talent eller noe du er god på, så kan dette nemlig generere penger! Er du for eksempel en god fotograf, så kan du tilby dine tjenester til venner og familie, eller starte en fotografvirksomhet. Er du kreativ så kan du lage ting som du selger på markeder eller på nett.

Disse er bare noen av mange muligheter for å få ekstra penger. Prøv å finn en inntektskilde som passer deg og dine behov. Det går også ann å teste ut flere av gangen, slik at det er lettere å bestemme seg for hva som er best mulig måte for deg å tjene penger.

Forfatter sebastian